Duminică, 14 aprilie (17.00), Orchestra de Muzică Populară Radio vă invită la Sala Radio la o nouă întâlnire cu folclorul autentic.

Sub genericul ”Dialog al generaţiilor” prin cântec, concertul folcloric este conceput în jurul a două apreciate soliste de muzică populară: Ioana Maria Ardelean și Cornelia Ardelean Archiudean, care ne poartă în ținutul bistrițean împreună cu o pleiadă de invitați speciali: Gheorghe Turda, Floarea Calotă, Gheorghe Roşoga, Gheorghiţa Nicolae, Alexandru Pugna, Maria Tănase Marin, Maria Golban Şomlea, Ilie Medrea, Radu Lazăr, Liviu Buţiu, Antonela Ferche Buţiu,  Andra Ioana  Matei, Roxana Bădescu, Vlăduţ Sărmaş și Ansamblul „BALTAGUL”- din MONOR, județul Bistriţa-Năsăud.

 

Cornelia Ardelean Archiudean a  studiat la Școala Populară de Artă cu profesoara Angela Moldovan și primi pași în carieră i-a făcut la Casa de Cultură a Sectorului 5 din București. După ce a câștigat concursul de interpretare Floarea din grădină,  a cântat în cadrul Ansamblului folcloric Ciocârlia – rampă de lansare pentru mulți interpreți ai muzicii populare românești – dar și alături de alte formații artistice din București. Repertoriul său variat cuprinde peste 200 de cântece din zona de Câmpie a Transilvaniei.  Printre recentele realizări se numără, în 2015, albumul de cântece ”ȚI-AM CÂNTAT LUME O VIAȚĂ”, piese culese din satul Ocnița și înregistrate în stil tradițional.

Ioana Maria Ardelean a crescut într-o familie de iubitori ai folclorului autentic, o influență importantă asupra sa având mătușa ei, Cornelia Ardelean Archiudean. Este astăzi un apreciat ”mesager” al satului și al cântecului bistrițean, pe care îl poartă în festivaluri și pe scene din întreaga țară.

 

Evenimentul va fi prezentat de Georgel Nucă și se va derula sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraș.

 

 

Coproducător Televiziunea FAVORIT.

Parteneri media: Radio Antena Satelor și Radio România Actualităţi.

SPONSOR S.C. JIDVEI S.A.

 

 

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.