Guitar Conversations – un dialog între doi chitariști: Gyarfas Istvan și Alex Man – este ceea ce vă propune Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, și cei doi invitați speciali, în concertul programat joi, 28 noiembrie (19.00), la Sala Radio.

 

O seară de jazz cu un duo româno-maghiar de chitariști ce propune ”conversații muzicale puternic ancorate în tradiția chitarei de jazz, de la bebop-ul timpuriu al lui Charlie Christian, trecând prin hardbop à la Wess Montgomery sau postbop, aducând în oarecare măsură și elemente din muzica de astăzi”, după cum au declarat cei doi soliști invitați. Evenimentul este prezentat de Ștefan Naftanailă, realizator Radio România Cultural.

 

Gyarfas Istvan este unul dintre cei mai apreciați chitariști maghiari (votat de mai multe ori chitaristul anului în Ungaria), cu o bogată activitate muzicală atât ca interpret, cât și în calitate de dascăl, muzicianul fiind bine cunoscut de melomanii români în urma numeroaselor apariții pe scenele festivalurilor și cluburilor din România.

 

Alex Man este un foarte apreciat și activ chitarist de jazz, recunoscut ca unul dintre cei mai solicitați acompaniatori, în același timp implicat în activitatea didactică. Este cadru didactic asociat al Universității Naționale de Muzică București și susține diverse workshop-uri pe teme variate în tabere de muzică improvizată și jazz, pregătind generația viitoare de instrumentiști.

 

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.