< Despre Corul de Copii Radio

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, a început activitatea dedicată artei corale ca membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal” condus de Maestrul Marin Constantin. Ulterior, a colaborat cu această formaţie în calitate de maestru de cor, dirijor principal şi director artistic. În 1994 a înfiinţatcorul SOUND şi apoi FundaţiaCulturalăSOUND, prin care a organizat în Româniafestivaluri, simpozioane şi masterclass-uri corale şi a participat la evenimente artistice în ţară şi străinătate.

Voicu Popescu a venit la Corul de Copii Radio din anul 1988, mai întâica dirijor secund, iar apoi,din 2004, ca dirijor principal. La conducerea Corului arealizat înregistrărispeciale pentru Fonoteca Radio, a participat la stagiunile de concerte cu programe vocal-simfonice şi a cappella. Cele peste 50 de prezenţela turnee artistice, festivaluri şi concursuri internaţionalei-au adus aprecierea criticii de specialitate şi numeroase medalii şi premii. Este membru în Consiliul Coral Olimpic, organizator al Olimpiadei Mondiale Corale şi preşedinteal Biroului naţionalal FederaţieiCorurilor din Uniunea Europeană. Totodată, Voicu Popescu a scris articole în publicaţii de specialitate din ţară şi străinătate, a fost invitat să susţină workshop-uri la Torino, Milazzo, Barcelona şi Chișinău, şi a fost membru al unor jurii naţionale şi internaţionale (Bulgaria, Grecia, Macedonia, Italia, Republica Moldova).

Menţionări despre activitatea sa artistică apar în volumele „Constelaţia Madrigal – Marin Constantin în dialog cu Iosif Sava”, „Madrigalul sau magia sunetelor” şi „Primăvara muzicii” de Grigore Constantinescu, “The Contemporary Who’s Who” editat de American Biographical Institute, „Enciclopedia Personalităţilor din România”, „Sinteze privind arta şi tehnica dirijorală în muzica românească” de Mariana Popescu şi „20 de ani de SOUND” de Dana Irina Stanculea.