Comunicate de presa

razvan-popovici-fondatorul-sonoro-canta-cu-orchestra-nationala-radio-

Răzvan Popovici, fondatorul SoNoRo, cântă cu Orchestra Naţională RadioTânărul dirijor William Kunhardt, câștigător în 2014 al premiului James Conlon la Festivalul de Muzică de la Aspen, Statele Unite, va dirija concertul Orchestrei Naționale Radio vineri, 24 februarie 2017, la Sala Radio. Programul serii propune în deschidere uvertura operei Freischütz de C. M. Von Weber, considerată prima operă romantică importantă compusă în Germania. Va urma Dublul concert în mi minor pentru violă, clarinet și orchestră, op. 88 de M. Bruch, iar seara se va încheia cu Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64 de Ceaikovski. Pe afișul evenimentului se află doi soliști cu o carieră internațională în plină ascensiune: Răzvan Popovici – violă și Thorsten Johanns – clarinet.


mai mult...
haydn--mozart-in-interpretarea-orchestrei-de-camera-radio

Haydn & Mozart în interpretarea Orchestrei de Cameră RadioMiercuri, 22 februarie, ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio propune un mix clasic Haydn & Mozart la Sala Radio, sub bagheta dirijorului german Christoph Adt, cu participarea apreciatei pianiste Dana Borșan. Concertul va debuta cu Uvertura Il Ritorno di Tobia în do minor de Haydn, primul oratoriu semnat de compozitorul german, compus cu două decenii înaintea renumitelor sale opusuri din același gen. Programul va continua cu Concertul nr. 17 în sol major pentru pian și orchestră de Mozart și se va încheia cu Simfoniile nr. 6 în re major, Dimineața și nr. 7 în do major, La prânz, parte a trilogiei supranumită Momentele zilei, compusă de Haydn cu intenția de a crea o serie echivalentă Anotimpurilor de Vivaldi, cu referire nu la succesiunea anotimpurilor, ci la cea a a momentelor zilei.


mai mult...
dragobetele-saruta-fetele

Dragobetele sărută feteleSărbătoarea dragostei la români – Dragobetele, 24 februarie – este marcată și în acest an printr-un eveniment folcloric de neratat la Sala Radio! Devenit o tradiție a stagiunii Orchestrei de Muzică Populară Radio - dirijată de Adrian Grigoraş - concertul prezentat sub titlul Dragobetele sărută fetele se va desfăşura duminică, 19 februarie, ora 17.00, la Sala Radio. Spectacolul va fi susţinut de artişti ai muzicii populare care cunosc foarte bine tema dragostei: Ion Drăgan, Viorica Chiurciu, Silvana Râciu, Nicuşor Iordan, Loredana Streche, Radu Lazăr, Ioana Ardelean, Ilie Caraş, Narcisa Băleanu, Angelica Flutur, Daniel Pop, Lucian Motoveleţ, Eusebiu Gafiţa, Andreea Chisăliţă, Bogdan Firu, Georgiana Marina, Georgiana Aurică, Anamaria Rosa Preda, Daniel Turică, Irina Birou, Marius Ţugulescu, Marius Brutaru.


mai mult...
prokofiev-si-ceaikovski-in-programul-orchestrei-nationale-radio-

Prokofiev şi Ceaikovski în programul Orchestrei Naţionale RadioConcertul Orchestrei Naţionale Radio din 17 februarie 2017, ora 19.00, de la Sala Radio, îl va aduce la pupitru pe cunoscutul dirijor Cristian Oroșanu. Programul va cuprinde exclusiv muzică rusă, respectiv Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel şi orchestră, op. 125 de Prokofiev, avându-l ca solist pe tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, şi superba Simfonie Manfred în si minor, op. 58, de Ceaikovski.


mai mult...
ana---cristina-leonte-si-big-band-ul-radio-in-concert-la-sala-radio

Ana - Cristina Leonte și Big Band-ul Radio în concert la Sala RadioAna - Cristina Leonte este joi, 16 februarie, de la ora 19.00, invitata proiectului BIG BAND-ULUI RADIO de la Sala Radio, dirijat de IONEL TUDOR şi moderat de FLORIAN LUNGU, din cadrul seriei „JAZZ PE ROMÂNEŞTE”. Ana - Cristina Leonte este una din cele mai importante cântărețe, compozitoare, și conducătoare de formație din noua generație a muzicii românești. A cântat alături de numeroşi artişti, atât ai scenei de jazz româneşti, cât și ai celei internaţionale. A colaborat cu Albert Tajti, Michael Acker, Tavi Scurtu, Mircea Tiberian, Alex Munte, John Betsch, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, George Dumitriu, Juhasz Gabor, Cristian Soleanu, Mihai Iordache, Alex Arcuș, Sorin Romanescu, Ciprian Pop, Sebastian Burneci.


mai mult...
recital-ad-libitum-integral-beethoven-la-sala-radio

Recital Ad Libitum integral Beethoven la Sala RadioBinecunoscutul cvartet AD LIBITUM, care îl are la vioara întâi pe solistul concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio Alexandru Tomescu, va concerta pe 8 februarie 2017, de la ora 19.00, la Sala Radio. Actuala componență a cvartetului este Alexandru Tomescu, vioara I, Şerban Mereuţă, vioara a II-a, Bogdan Bişoc, violă, Filip Papa, violoncel. Un ansamblu cu experienţă artistică de aproape trei decenii, cu prestigiul internaţional dobândit prin mii de ore de repetiţii, prin înregistrări, concerte memorabile şi mai ales prin cele mai importante premii internaţionale pentru cvartet – Marele Premiu pentru interpretare, Premiul Presei și Premiul Discului, la ediția din 1997 a Concursului de la Evian (Franța), cvartetul Ad Libitum va prezenta la Sala Radio un program ce va cuprinde : Cvartetul în do minor op. 18 nr. 4, Cvartetul în fa minor op. 95 „Serioso”, Cvartetul în la minor op. 132 de Ludwig van Beethoven.


mai mult...
orchestra-nationala-radio-intr-o-exceptionala-seara-romantica-la-sala-radio-

Orchestra Națională Radio într-o excepțională seară romantică la Sala RadioDacă doriți să petreceți o seară romantică la Sala Radio, opțiunea pentru data de 3 februarie poate fi una reușită. Orchestra Națională Radio, dirijată de Gheorghe Costin și având-o ca solistă pe Cristina Anghelescu, va interpreta un program ce va cuprinde lucrări celebre ale repertoriului romantic: C. M. von Weber, Uvertura operei Oberon, P. I. Ceaikovski, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35, J. Brahms, Simfonia nr. 1 în do minor, op. 68.


mai mult...
-o-seara-clasico-romantica-in-viziunea-orchestrei-de-camera-radio

O seară clasico-romantică în viziunea Orchestrei de Cameră RadioLa Sala Radio, pe 1 februarie 2017, de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio va susține un concert dirijat de RALF SOCHACZEWSKY care îl va avea ca solist pe violoncelistul OCTAVIAN ALIN LUP. Programul va cuprinde F. Mendelssohn-Bartholdy, Simfonia pentru coarde în sol minor, MWV nr. 12, J. Haydn, Concertul în re major pentru violoncel şi orchestră, Hob. VIIb/2 si W. A. Mozart, Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, KV 543. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.


mai mult...
ceaikovski-cu-orchestra-nationala-radio-la-sala-radio

Ceaikovski cu Orchestra Națională Radio la Sala RadioDirijorul Martin Panteleev revine la Sala Radio cu un concert care propune o raritate repertorială: Concertul pentru violă şi orchestră, Sz 120 de B. Bartók, avându-l ca solist pe Daniel Vagner, violist de origine română stabilit în Franța. În partea a doua a serii, publicul se va bucura de o nouă versiune a popularei Simfonii nr. 4 în fa minor, op. 36 de P. I. Ceaikovski. Simfonia nr. 4 în fa minor este lucrarea la care Piotr Ilici Ceaikovski a început să lucreze în decursul anului 1877 și pe care a dedicat-o “celei mai bune prietene ale sale”. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.


mai mult...
cand-doua-inimi-se-unesc-concert-si-lansare-cd-valentin-sanfira-la-sala-radio

Când două inimi se unesc Concert și lansare CD Valentin Sanfira, la Sala RadioPrimul concert din anul 2017 al Orchestrei de Muzică Populară Radio va avea loc duminică, 22 ianuarie, ora 17.00, sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraș, și va fi dedicat lui Valentin Sanfira, cunoscut și apreciat solist de muzică populară din peisajul folcloric gorjenesc, care va lansa cu acest prilej un nou album. Sub titlul Când două inimi se unesc îl veți aplauda la Sala Radio pe Valentin Sanfira, alături de Orchestra de Muzică Populară Radio și de soliștii Mioara Velicu, Ion Ghițulescu, Maria Loga, Petrică Mâțu Stoian, Steliana Sima, Cristian Pomohaci, Victoriţa Lăcătuşu, Niculina Stoican, Ion Paladi, Stana Stepanescu, Bogdan Cioranu, Beatrice Băndoiu, Nicu Mâţă, Alexandra Bleaje. Evenimentul este prezentat de Georgel Nucă.


mai mult...
alexandru-tomescu-canta-in-memoriam-ion-voicu-la-sala-radio

Alexandru Tomescu cântă in memoriam Ion Voicu la Sala RadioLa 20 de ani de la dispariția lui Ion Voicu, fiul acestuia, Mădălin Voicu, va dirija Orchestra Naţională Radio într-un concert in memoriam. Alexandru Tomescu va cânta pe vioara Stradivarius Elder Voicu Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră, KV 219 de Mozart. În deschidere, orchestra va interpreta Uvertura operei Wilhelm Tell de Rossini, iar după pauză Simfonia nr. 4 în la major, op. 90 – Italiana de F. Mendelssohn.


mai mult...
haydn-si-mozart-cu-orchestra-de-camera-radio-la-sala-radio

Haydn şi Mozart cu Orchestra de Cameră Radio la Sala RadioOrchestra de Cameră Radio invită publicul miercuri, 18 ianuarie 2017, ora 19.00, la Sala Radio la un nou concert ce îl are ca dirijor pe Gottfried Rabl, iar ca solist pe pianistul Csiky Boldizsar. Programul va fi unul în notă clasică, fiind compus din Simfonia nr. 1 în Re major, Hob I:1 de Haydn, Concertul nr. 23 în La major pentru pian şi orchestră, KV 488 de Mozart şi Serenada în Re major nr. 5, op. 53 de R. Fuchs.


mai mult...
lipatti-100--concert-aniversar-la-sala-radio-de-ziua-culturii-nationale

„Lipatti 100” – Concert aniversar la Sala Radio, de Ziua Culturii NaționaleCu prilejul Zilei Culturii Naționale și ca parte a evenimentelor de celebrare, în 2017, a Centenarului Dinu Lipatti, Sala Radio va găzdui duminică, 15 ianuarie, ora 19.00, concertul aniversar „Lipatti 100”. Concertul va fi susținut de Orchestra Natională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, alături de soprana Teodora Gheorghiu și de pianiștii Sergiu Tuhuţiu și Daniel Goiti. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român și Radio România. Programul va cuprinde trei lucrări semnate de Dinu Lipatti - Concertino în stil clasic, op. 3, 3 lieduri pentru voce şi pian pe versuri de Paul Verlaine și suita Şătrarii - și Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru pian şi orchestră de F. Liszt. În cadrul evenimentului dedicat Zilei Culturii Naționale, actorul Ion Caramitru va recita din lirica lui Mihai Eminescu.


mai mult...
orchestra-nationala-radio-primul-concert-din-noul-an-la-sala-radio

Orchestra Națională Radio, primul concert din noul an la Sala RadioOrchestra Națională Radio susține primul concert din noul an la Sala Radio vineri, 13 ianuarie 2017, ora 19.00, sub bagheta dirijorului Iwan Wassilevski, director artistic al Akademisches Orchester Basel din Elveția, cunoscut și apreciat în peisajul muzical european și ca dirijor de operă. Concertul va debuta cu uvertura operei Don Giovanni de W. A. Mozart și va continua cu o altă celebră compoziție mozartiană, Simfonia nr. 41 în do major, supranumită Jupiter, o rafinată incursiune în tehnica contrapunctului, însușită de Mozart din muzica barocă, și în universul clasicismului vienez. Simfonia nr. 3 în mi bemol major, op. 97 – Renana de R. Schumann va ține capul de afiș al celei de a doua părți a programului. Simfonia nr. 3 a fost închinată Rinului și fascinantelor ținuturi germane care se întind de-a lungul văilor renane.


mai mult...
Propuneri parteneriat Parteneri