Comunicate de presa

dirijorul-cristian-macelaru-revine-la-pupitrul-orchestrei-nationale-radio

Dirijorul Cristian Măcelaru revine la pupitrul Orchestrei Naționale RadioVineri, 24 martie 2017, ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu, inclusă de prestigioasa publicație International Piano Magazine între primii 30 de pianiști ai lumii cu vârsta sub 30 de ani. Concertul are o semnificație cu atât mai specială cu cât data de 24 martie coincide cu aniversarea a 20 de ani de activitate a postului Radio România Muzical, unicul post românesc de radio dedicat muzicii clasice.


mai mult...
-concert-inedit-de-muzica-gospel-la-sala-radio

Concert inedit de muzică gospel la Sala RadioMiercuri, 22 martie 2017, la ora 19.00, Corul Academic Radio, condus de dirijorul Ciprian Țuțu, propune în premieră un concert inedit de muzică gospel la Sala Radio. O incursiune spectaculoasă în gospelul americal al ultimului secol, concertul va parcurge momentele - cheie ale evoluției muzicii religioase corale afroamericane, cu influențe de jazz și blues, așa cum a devenit cunoscută și apreciată în toată lumea.


mai mult...
maestrul-dan-grigore-concert-de-exceptie-la-sala-radio

Maestrul Dan Grigore, concert de excepţie la Sala RadioCelebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicaţie Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti şi Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri 17 martie, ora 19:00, în compania Orchestrei Naţionale Radio. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Misha Katz, o prezenţă deja cunoscută publicului din România prin colaborarea sa frecventă cu Orchestrele şi Corurile Radio. Programul concertului va cuprinde Uvertura în stil italian, D 590, de Fr. Schubert, Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73 – Imperialul de L. van Beethoven şi Simfonia nr. 9 în mi minor, op. 95 – Din lumea nouă de A. Dvořák.


mai mult...
cvartetul-voces--un-nou-concert-100-haydn-la-sala-radio

Cvartetul Voces – un nou concert 100% Haydn, la Sala RadioVoces - cvartetul de coarde cu cea mai lungă tradiţie în România, parte a Orchestrelor şi Corurilor Radio, vă invită la un nou recital 100% Haydn, prezentat joi 16 martie, ora 19:00, la Sala Radio. Ansamblul a aniversat în 2013 patruzeci de ani de activitate şi reuneşte astăzi patru muzicieni de valoare: Bujor Prelipcean - vioara I, Vlad Hrubaru - vioara a II-a, Constantin Stanciu - violă şi Dan Prelipcean – violoncel.


mai mult...
dirijorul-francez-olivier-robe-la-pupitrul-orchestrei-de-camera-radio

Dirijorul francez Olivier Robe la pupitrul Orchestrei de Cameră RadioMiercuri, 15 martie, ora 19:00, Orchestra de Cameră Radio prezintă la pupitru un tânăr dirijor în plină ascensiune pe scenele muzicale din Europa: Olivier Robe, alături de cunoscuta violonistă Cristina Anghelescu, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. Idila lui Siegfried de Wagner este capul de afiş al concertului din 15 martie, urmată de Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră de coarde de F. Mendelssohn şi de Simfonia nr. 40 în sol minor de Mozart. Apreciat de celebrul profesor Jorma Panula pentru abilităţile, talentul şi flerul său artistic, Olivier Robe a colaborat cu orchestre de primă mărime din Europa. De mai mulţi ani, Olivier Robe lucrează, alături de Philippe Herreweghe, cu instrumente de epocă, realizând programe din repertoriul clasic şi romantic, înregistrate pentru Harmonia Mundi cu Orchestra Champs-Elysées din Franţa.


mai mult...
se-lanseaza-abonamentele-pentru-stagiunea-de-primavara---vara-la-sala-radio

Se lansează abonamentele pentru stagiunea de primăvară - vară la Sala Radio!Muzică de cea mai bună calitate, dirijori şi interpreţi renumiţi din ţară şi străinătate, diversitate şi atractivitate, în acestea constă oferta stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio în lunile aprilie - iulie 2017. Pentru că de cele mai multe ori biletele se epuizează rapid, nu ezitaţi să alegeți un abonament la Sala Radio! Recitaluri din cadrul turneelor Pianul Călător cu Horia Mihail, Stradivarius cu Alexandru Tomescu sau Vă place muzica britanică, cu Răzvan Suma şi Rebeca Omordia, sunt doar câteva dintre evenimentele stagiunii.


mai mult...
-razvan-suma-si-pianista-rebeca-omordia-aplaudati-de-publicul-din-marea-britanie

Răzvan Suma şi pianista Rebeca Omordia, aplaudați de publicul din Marea BritanieDupă ce a adresat mai multe provocări muzicale publicului din România și străinătate, sub genericul „Vă place...?”,violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist al Radio România, se află în plin turneu în Marea Britanie, însoțit de pianista româno-nigeriană Rebeca Omordia. Cele şapte concerte programate sunt reunite de această dată sub numele „Vă place muzica britanică?”, iar turneul este organizat de Institutul Cultural Român din Londra, în parteneriat cu John Ireland Trust şi Fourchiefs Productions, în perioada 8-20 martie.


mai mult...
8-martie-cu-orchestra-de-camera-radio-si-dirijorul-cristian-orosanu-la-sala-radio

8 martie cu Orchestra de Cameră Radio și dirijorul Cristian Oroșanu la Sala RadioMiercuri, 8 martie a.c., Orchestra de Cameră Radio și dirijorul Cristian Oroșanu sărbătoresc eternul feminin la Sala Radio, într-un concert special dedicat Zilei Femeii! Un mix de melancolie & acorduri ritmate, programul serii va debuta cu Adagio în sol minor pentru orchestră de coarde, de T. Albinoni și va continua, în prima parte, cu Arii și dansuri antice de O. Respighi. Serenada Italiană de H. Wolf va ține capul de afiș al celei de a doua părți a concertului, urmată de Variațiuni pe o temă de Ceaikovski în mi minor, op. 35a, de A. Arensky, și se va încheia cu selecția de Șase dansuri românești de B. Bartók.


mai mult...
dirijorul-american-philip-mann-si-pianista-dana-borsan-pe-scena-salii-radio

Dirijorul american Philip Mann și pianista Dana Borșan, pe scena Sălii RadioVineri, 10 martie 2017, ora 19.00, dirijorul american Philip Mann se va afla la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, în cadrul unui concert Ceaikovski & Chopin la Sala Radio, care o va avea ca solistă pe cunoscuta pianistă Dana Borșan. Iar dacă Ceaikovski este unul dintre compozitorii preferați ai melomanilor, concertul din 10 martie propune două piese de rezistență ceaikovskiene: Poloneza din opera Evgheni Oneghin și o suită din Lacul lebedelor.


mai mult...
nadia-trohin-si-big-band-ul-radio-in-concert-la-sala-radio

Nadia Trohin și Big Band-ul Radio în concert la Sala RadioMarți, 7 martie a. c., Big Band-ul Radio revine pe scena Sălii Radio, cu un nou concert din seria Jazz pe românește, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor.


mai mult...
1-martie-cu-nicu-alifantis-si-orchestra-de-camera-radio-la-sala-radio

1 martie cu Nicu Alifantis și Orchestra de Cameră Radio la Sala RadioMiercuri, 1 martie a.c., ora 19.00, Nicu Alifantis aduce un mărțișor muzical inedit la Sala Radio, într-un concert – spectacol alături de Orchestra de Cameră Radio și de Corul Academic Radio! „De profesie grec”, cum îi place să se prezinte, Nicu Alifantis vine la Sala Radio cu ultimul său proiect, Simphonicu, care propune o irezistibilă și rafinată întâlnire între folk și muzica simfonică. Un experiment deja foarte apreciat de melomani, și care pe 1 martie va prinde sunet într-o formulă extinsă: pe lângă echipa binecunoscută formată din Nicu Alifantis (voce, chitare acustice, rezophonic, ukulele, washboard), Virgil Popescu (dirijor, bass acustic, vocal), Răzvan Mirică (chitare acustice, doublesix, nashville tuning, vocal) și Mihai Neniță (vioară & amp, vioară cu goarnă - vioara Stroh), pe scenă vor urca și Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu. Programul serii va cuprinde piese semnate de Nicu Alifantis.


mai mult...
razvan-popovici-fondatorul-sonoro-canta-cu-orchestra-nationala-radio-

Răzvan Popovici, fondatorul SoNoRo, cântă cu Orchestra Naţională RadioTânărul dirijor William Kunhardt, câștigător în 2014 al premiului James Conlon la Festivalul de Muzică de la Aspen, Statele Unite, va dirija concertul Orchestrei Naționale Radio vineri, 24 februarie 2017, la Sala Radio. Programul serii propune în deschidere uvertura operei Freischütz de C. M. Von Weber, considerată prima operă romantică importantă compusă în Germania. Va urma Dublul concert în mi minor pentru violă, clarinet și orchestră, op. 88 de M. Bruch, iar seara se va încheia cu Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64 de Ceaikovski. Pe afișul evenimentului se află doi soliști cu o carieră internațională în plină ascensiune: Răzvan Popovici – violă și Thorsten Johanns – clarinet.


mai mult...
haydn--mozart-in-interpretarea-orchestrei-de-camera-radio

Haydn & Mozart în interpretarea Orchestrei de Cameră RadioMiercuri, 22 februarie, ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio propune un mix clasic Haydn & Mozart la Sala Radio, sub bagheta dirijorului german Christoph Adt, cu participarea apreciatei pianiste Dana Borșan. Concertul va debuta cu Uvertura Il Ritorno di Tobia în do minor de Haydn, primul oratoriu semnat de compozitorul german, compus cu două decenii înaintea renumitelor sale opusuri din același gen. Programul va continua cu Concertul nr. 17 în sol major pentru pian și orchestră de Mozart și se va încheia cu Simfoniile nr. 6 în re major, Dimineața și nr. 7 în do major, La prânz, parte a trilogiei supranumită Momentele zilei, compusă de Haydn cu intenția de a crea o serie echivalentă Anotimpurilor de Vivaldi, cu referire nu la succesiunea anotimpurilor, ci la cea a a momentelor zilei.


mai mult...
dragobetele-saruta-fetele

Dragobetele sărută feteleSărbătoarea dragostei la români – Dragobetele, 24 februarie – este marcată și în acest an printr-un eveniment folcloric de neratat la Sala Radio! Devenit o tradiție a stagiunii Orchestrei de Muzică Populară Radio - dirijată de Adrian Grigoraş - concertul prezentat sub titlul Dragobetele sărută fetele se va desfăşura duminică, 19 februarie, ora 17.00, la Sala Radio. Spectacolul va fi susţinut de artişti ai muzicii populare care cunosc foarte bine tema dragostei: Ion Drăgan, Viorica Chiurciu, Silvana Râciu, Nicuşor Iordan, Loredana Streche, Radu Lazăr, Ioana Ardelean, Ilie Caraş, Narcisa Băleanu, Angelica Flutur, Daniel Pop, Lucian Motoveleţ, Eusebiu Gafiţa, Andreea Chisăliţă, Bogdan Firu, Georgiana Marina, Georgiana Aurică, Anamaria Rosa Preda, Daniel Turică, Irina Birou, Marius Ţugulescu, Marius Brutaru.


mai mult...
Propuneri parteneriat Parteneri