Comunicate de presa

orchestrele-radio-romania-la-mamaia-in-versiune-estivala

Orchestrele Radio România la Mamaia, în versiune estivală
mai mult...
maraton-muzical-de-1-iunie-cu-corul-de-copii-radio

Maraton muzical de 1 iunie, cu Corul de Copii RadioJoi, 1 iunie 2017, Corul de Copii Radio invită copiii, părinţii şi bunicii la un adevărat maraton muzical, care va traversa câteva dintre cele mai importante evenimente şi festivaluri organizate în Capitală de Ziua Internaţională a Copilului.


mai mult...
simfonia-invierii-de-mahler-la-sala-radio

„Simfonia Învierii” de Mahler la Sala RadioDupă o stagiune intensă, care a adus în faţa publicului nume sonore ale scenei muzicale naţionale şi internaţionale, şi un program la graniţa între clasic şi contemporan, Orchestra Naţională Radio susţine, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19:00. Concertul închiderii de stagiune se anunţă spectaculos în program şi distribuţie: pe afişul serii se află Simfonia nr. 2 de Gustav Mahler, supranumită Simfonia învierii, compusă între 1888 şi 1894 şi interpretată, pentru prima dată, sub bagheta lui Mahler însuşi, la Berlin, în 1895.


mai mult...
orchestra-de-camera-radio-la-final-de-stagiune

Orchestra de Cameră Radio la final de stagiuneOrchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19:00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc-Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea şi dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra. Sabin Penea va fi solistul-invitat al serii, un tânăr violonist membru al Orchestrei Române de Tineret, licenţiat al Universităţii de Muzică din Bucureşti la clasa prof. univ. dr. Gabriel Croitoru. Preocupat de interferenţele între diverse genuri muzicale, de la muzică clasică la rock, jazz şi muzică electronică, Sabin Penea a activat şi ca basist al trupei Timpuri Noi.


mai mult...
muzica-de-film-cu-orchestra-nationala-radio

Muzică de film cu Orchestra Naţională RadioVineri, 16 iunie, ora 19:00, la Sala Radio, Orchestra Naţională Radio invită publicul la o spectaculoasă incursiune într-un gen care nu se regăseşte de multe ori în programele de stagiune: muzica de film. La pupitrul dirijoral se va afla Lubnan Baalbaki, iar solistul serii va fi pianistul şi compozitorul Rami Khalifé.


mai mult...
radu-postavaru-la-pupitrul-orchestrei-de-camera-radio

Radu Postăvaru, la pupitrul Orchestrei de Cameră RadioJ. S. Bach și J. Haydn se vor afla pe afișul concertului Orchestrei de Cameră Radio de miercuri, 14 iunie 2017, ora 19.00, la Sala Radio. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Radu Postăvaru, iar protagonista serii va fi solista Cipriana Smărăndescu, cunoscută și foarte apreciată interpretă la clavecin în România și pe scena muzicală internațională, fondatoare a ansamblului de muzică veche Aliusmodum, cu peste 500 de concerte susținute în mai multe țări europene și nu numai. Programul serii va debuta cu Concertul nr. 4 în la major pentru clavecin și orchestră de coarde de J. S. Bach și va continua cu o altă lucrare a aceluiași compozitor, Concertul nr. 5 în fa minor pentru clavecin și orchestră de coarde. A doua parte a serii propune două lucrări de J. Haydn: Simfonia nr. 45 în fa diez minor, Hob. I:45 – Despărțirea și Simfonia nr. 22 în mi bemol major – Hob. I:22 – Filozoful.


mai mult...
turneul-flautul-fermecat---clasic-vip-are-loc-cu-salile-pline

Turneul Flautul Fermecat - Clasic VIP are loc cu sălile plineCea de-a şaptea ediţie a Turneului Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, avându-i protagonişti pe flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, continuă cu acelaşi program spectaculos, în perioada 20 mai-13 iunie. La Bârlad, Deva şi Alba Iulia, cei doi interpreţi au fost primiţi de un public numeros şi entuziast, ceea ce dovedeşte că, de la an la an, aceste iniţiative muzicale au mai mult succes. Turneul va continua cu un recital la Piteşti, cu recitalul de gală la Ateneul Român din Bucureşti şi se va încheia la Braşov.


mai mult...
street-art-muzical-clasic-vip-in-parcurile-bucurestene

Street Art Muzical Clasic VIP în parcurile bucureșteneMuzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spaţii convenţionale sau chiar neconvenţionale, poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate atrege și publicul care ajunge mai rar în sălile de concert. Acesta este mesajul proiectului Street Art Muzical, a cărui etapă cu flaut și pian va avea loc pe 10 și 11 iunie în foișoarele din parcurile Bazilescu (10 iunie-ora 11), Herăstrău (10 iunie-ora 17), Cișmigiu (11 iunie-ora 17).


mai mult...
piazzolla-din-nou-la-sala-radio

Piazzolla, din nou la Sala RadioVineri, 9 iunie 2017, ora 19.00, Orchestra Națională Radio propune un concert inedit la Sala Radio, la granița între simfonic, jazz și ritmuri de tango argentinian, avându-l ca invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați saxofoniști de origine greacă, Theodore Kerkezos. La pupitrul dirijoral se va afla Julien Salemkour, asistent, între 2000 și 2012, al celebrului Daniel Barenboim la Opera de Stat din Berlin, o prezență familiară publicului de la Sala Radio, datorită colaborărilor sale frecvente cu Orchestrele și Corurile Radio.


mai mult...
gilberto-acen-ortega-in-concert-la-sala-radio-alaturi-de-big-band-ul-radio

Gilberto Acen Ortega în concert la Sala Radio, alături de Big Band-ul RadioJoi, 8 iunie 2017, de la ora 19.00, Big Band-ul Radio propune un nou concert pe ritmuri de jazz latinoamerican la Sala Radio, avându-l ca invitat pe muzicianul de origine cubaneză Gilberto Acen Ortega, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor. Evenimentul va fi prezentat de Florian Lungu. Originar din Havana, Gilberto Acen Ortega a început studiile de percuție la vâsta de 8 ani, sub îndrumarea profesorilor J. Luis Quintana, Roberto Hernandes Acea și David Ortega Stuart. Și-a început cariera muzicală la 16 ani, cântând alături de mai multe formații de muzică populară cubaneză și în orchestra armatei. A susținut numeroase turnee în America de Sud, Europa, Statele Unite și Asia. În 2004, Gilberto a participat la un festival de jazz la Havana unde, împreună cu formația în care activa la acel moment, a câștigat locul I pentru cea mai bună interpretare.


mai mult...
valentin-doni-la-pupitrul-orchestrei-de-camera-radio

Valentin Doni, la pupitrul Orchestrei de Cameră RadioMiercuri, 7 iunie, ora 19:00, dirijorul basarabean Valentin Doni se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, într-un concert care îl are ca invitat pe tânărul pianist de origine română Nicolas Bourdoncle. Programul serii va debuta cu Concertul nr. 4 în sol major pentru pian şi orchestră, op. 58 de L. Van Beethoven, va continua cu o piesă compusă de Valentin Doni - Muzică pentru corzi, pian şi timpane, şi se va încheia cu Simfonia nr. 1 în re major, op. 25 - Clasica, de Prokofiev.


mai mult...
toma-popovici-recital-de-pian-la-sala-radio

Toma Popovici, recital de pian la Sala RadioDiscipol al Danei Borșan, pianistul Toma Popovici revine la Sala Radio miercuri, 31 mai, de la ora 19.00, într-un recital care va parcurge trei dintre sonatele de rezistență ale repertoriului pianistic internațional: Sonata nr. 15 în re major, op. 28 – Pastorala de L. Beethoven, Sonata nr. 7 în si bemol major, op. 83, de S. Prokofiev și Sonata nr. 3 în si minor, op. 58, de Fr. Chopin. Toma Popovici este membru fondator al Trio Strad, alături de Alexandru Tomescu şi Răzvan Suma, al Trio Tancrede, alături de Laurent Chatel şi Alexandre Lecarme, şi colaborează cu artişti de prestigiu, precum Dana Borşan, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Adrian Duminică, Mira Wang, Artur Lukomyanski și Jan Muller-Szeraws.


mai mult...
corul-de-copii-radio-la-festivalul-coral-international-vox-mundi

Corul de Copii Radio la Festivalul Coral Internaţional Vox MundiCorul de Copii al Radiodifuziunii Române a participat, în perioada 26 – 28 mai, la Festivalul Vox Mundi, festival coral internaţional de muzică modernă şi contemporană pentru copii şi tineret, ediţia a doua, organizat la Timişoara de Arhiepiscopia Timişoarei şi Asociaţia Culturală Kratima. Festivalul a reunit formaţii corale din Franţa (Les Choristes), Ungaria (Pro Music) şi România (Corul de Copii Radio, Corul de fete al Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu, Corul Cantanti, Corala Epifania şi Corul Patriarhiei Române). Festivalul s-a bucurat de o excelentă expunere şi apreciere din partea profesioniştilor din domeniul muzicii corale, dar şi a publicului, şi a cuprins, pe lângă concerte, workshop-uri şi ateliere corale, coordonate de Christie Anderson, dirijor (Young Adelaide Voices, Australia) şi de Marc Moreno (Director relaţii internaţionale, Fundaţia Interkultur).


mai mult...
scena-deschisa-de-ziua-copilului-la-sala-radio-cu-orchestra-nationala-radio

Scena deschisă de Ziua copilului la Sala Radio, cu Orchestra Națională RadioDe Ziua Copilului, Orchestra Națională Radio propune copiilor, părinților și bunicilor un concert – surpriză la Sala Radio, cu intrare liberă! Joi, 1 iunie 2017, de la ora 11.00, sala de concerte va deveni o scenă deschisă, un spațiu al dialogului jucăuș între muzicieni și micii spectatori. Dirijorul Cristian Oroșanu va fi maestru de ceremonii de la pupitrul dirijoral, iar Orchestra Națională Radio va interpreta partituri celebre, legate tematic de magia copilăriei: Uvertura operei Wilhelm Tell, de G. Rossini, Selecțiuni din Peer Gynt, de E. Grieg, fragmente din Spărgătorul de nuci, de P. I. Ceaikovski, dar și fragmente din Aladdin de C. Nielsen, selecțiuni din Simfonia nr. 60 în do major – Il distratto, de J. Haydn, din Simfonia nr. 40 în sol minor de Mozart şi Marşul nupţial din Visul unei nopţi de vară de F. Mendelssohn.


mai mult...
Propuneri parteneriat Parteneri