Comunicate de presa

cristian-mandeal-la-pupitrul-orchestrei-nationale-radio-

Cristian Mandeal, la pupitrul Orchestrei Naționale RadioDirijorul Cristian Mandeal revine la Sala Radio, vineri, 28 aprilie 2017, ora 19.00, într-un concert – eveniment alături de Orchestra Națională Radio. Cu peste 1000 de concerte dirijate în 35 de ţări de pe 4 continente, Cristian Mandeal este astăzi unul dintre cei mai importanți dirijori români. De numele său se leagă evoluția Filarmonicii George Enescu din București, al cărei director a fost între 1991 și 2009, dar și actuala Orchestră Română de Tineret, la pupitrul căreia se află constant în ultimii ani și pe care a reușit să o aducă la rezultate internaționale de excepție. Invitata serii este Oxana Corjos, considerată printre pianiștii de referință ai generației sale, cu un repertoriu vast, o tehnică și o inteligență muzicală remarcabile. Oxana Corjos a susţinut concerte alături de Orchestra Română de Tineret şi de maestrul Cristian Mandeal, fiind invitată să susţină, între altele, concertul de deschidere al Festivalului Gustav Mahler de la Dobbiaco, Italia, în 2015.


mai mult...
jazz-simfonic-cu-elena-mindru-si-orchestra-de-camera-radio

Jazz simfonic cu Elena Mîndru şi Orchestra de Cameră RadioMiercuri, 26 aprilie, ora 19:00, Orchestra de Cameră Radio, alături de solista de jazz Elena Mîndru şi de invitaţii săi, Thomas J. Turunen – pian, Michael Acker – contrabas şi Anssi Tirkkonen – percuţie, sub bagheta Mihaelei Cesa-Goje, prezintă o seară inedită de jazz simfonic la Sala Radio. Concertul face parte din proiectul Symphonic Meets Jazz, primul proiect de jazz simfonic cu solist vocal şi trio de jazz din România, iniţiat în 2014 de Elena Mîndru, în colaborare cu diverse filarmonici. Lucrările incluse în program sunt în primă audiţie, semnate de tineri compozitori români sau finlandezi, şi propun îmbinarea muzicii jazz cu muzica clasică, într-o abordare orchestrală.


mai mult...
turneul-pianul-calator-ajunge-la-deva-alba-iulia-sfantu-gheorghe

Turneul Pianul Călător ajunge la Deva, Alba Iulia, Sfântu GheorgheTurneul Pianul Călător, ediția a VII-a, are loc în perioada 5 aprilie - 4 mai 2017, valsul fiind irezistibila propunere muzicală a pianistului Horia Mihail, care realizează acest turneu însoțit de un pian de concert, pus la dispoziție de Radio România. La Chișinău, Iași și Piatra Neamț, primele localități de pe traseu, Horia Mihail a fost primit cu multă căldură și entuziasm.


mai mult...
anotimpurile-de-vivaldi-si-piazzolla-la-sala-radio

Anotimpurile de Vivaldi și Piazzolla, la Sala RadioMiercuri, 12 aprilie 2017, ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio propune un rafinat dialog muzical între Vivaldi și Piazzolla, sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri, cu participarea violoniștilor Gabriel și Simina Croitoru. În partea a doua a programului, orchestra va interpreta Simfonia nr. 1 în re major de C. P. E. Bach.


mai mult...
jazz-pe-romaneste-cu-irina-sarbu-si-big-band-ul-radio

Jazz pe românește, cu Irina Sârbu și Big Band-ul RadioBig Band-ul Radio continuă seria de concerte Jazz pe românește cu o nouă seară jazz la Sala Radio, marți, 11 aprilie, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor, și în compania solistei Irina Sârbu, una dintre dintre cele mai cunoscute voci ale genului pe scena muzicală din România. Evenimentul va fi prezentat de Florian Lungu, iar programul va parcurge, în ritmul deja binecunoscut, câteva puncte majore de reper ale jazz-ului clasic.


mai mult...
ce-bucluc-corul-de-copii-radio-la-sala-radio

Ce bucluc! Corul de Copii Radio, la Sala RadioSâmbătă, 8 aprilie, ora 19:00, scena Sălii Radio devine un spaţiu al jocurilor copilăriei pe ritmuri muzicale, într-un concert-spectacol al Corului de Copii Radio, sub îndrumarea dirijorului Voicu Popescu, în regia lui Dragoş Huluba. Acompaniat la pian de Magdalena Faur, cu participarea lui Alexandru Anastasiu şi a Cristinei Anghel (percuţie), a lui Freja Apelkvist (violoncel) şi a Simonei Săndulescu (orgă), Corul de Copii Radio pregăteşte o călătorie buclucaşă în lumea irezistibilă a jocurilor celor mici de altădată.


mai mult...
cristina-anghelescu-si-daniel-goiti-recital-romantic-la-sala-radio

Cristina Anghelescu și Daniel Goiți, recital romantic la Sala Radioiolonista Cristina Anghelescu și pianistul Daniel Goiți propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie 2017, ora 19.00. Pe afișul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 și piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanța, op. 28 de G. Fauré și Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.


mai mult...
ciprian-marinescu-la-pupitrul-orchestrei-de-camera-radio

Ciprian Marinescu, la pupitrul Orchestrei de Cameră RadioCiprian Marinescu, în prezent dirijor, concertmaestru și solist al Harmonious Chamber Orchestra din Osaka, Japonia, și dirijor invitat al prestigioasei Kansai Philharmonic Orchestra, se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, miercuri, 29 martie, 2017, ora 19.00. Solistul serii va fi pianistul Lucian Velciu, iar programul propune un mix original Mendelssohn & Beethoven. Pe afișul concertului se vor regăsi două lucrări de Fr. Mendelssohn (Uvertura Hebridele, în si minor, op. 26 și Concertul nr. 1 în sol minor, op. 25 pentru pian şi orchestră), iar partea a doua prezintă Simfonia nr. 7 în la major, op. 92 de L. Beethoven.


mai mult...
valentin-si-roxana-gheorghiu-pe-scena-salii-radio

Valentin și Roxana Gheorghiu, pe scena Sălii RadioMaestrul Valentin Gheorghiu revine pe scena Sălii Radio marți, 28 martie a.c, ora 19.00, într-un recital de excepție alături de soția sa, pianista Roxana Gheorghiu. În program patru compoziții de Schubert: Fantezia în fa minor, op. 103, Grand Rondeau în la major, op. 107, Rondo în re major, op. 138 și Vals în la bemol major, op. 9, alături de suita Ma mère l’Oye de M. Ravel și Suita pentru două piane în do minor, op. 17, de S. Rachmaninov.


mai mult...
valentin-si-roxana-gheorghiu-pe-scena-salii-radio

Valentin și Roxana Gheorghiu, pe scena Sălii RadioMaestrul Valentin Gheorghiu revine pe scena Sălii Radio marți, 28 martie a.c, ora 19.00, într-un recital de excepție alături de soția sa, pianista Roxana Gheorghiu. În program patru compoziții de Schubert: Fantezia în fa minor, op. 103, Grand Rondeau în la major, op. 107, Rondo în re major, op. 138 și Vals în la bemol major, op. 9, alături de suita Ma mère l’Oye de M. Ravel și Suita pentru două piane în do minor, op. 17, de S. Rachmaninov.


mai mult...
eveniment-din-seria-euroradio-youth-concert-la-sala-radio

Eveniment din seria Euroradio Youth Concert, la Sala RadioVineri, 31 martie 2017, ora 19.00, Radio România va fi gazda unui eveniment europeran special dedicat promovării tinerelor talente în plan muzical la nivel internațional! La Sala Radio va concerta, în compania Orchestrei Naționale Radio, tânărul pianist Philipp Scheucher, laureat în acest an al Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret (EMCY), o reţea europeană dedicată competiţiilor de muzică clasică adresate interpreţilor cu vârste de până în 25 de ani, la care sunt afiliate în prezent 50 de concursuri naţionale şi internaţionale din 30 de ţări.


mai mult...
dirijorul-cristian-macelaru-revine-la-pupitrul-orchestrei-nationale-radio

Dirijorul Cristian Măcelaru revine la pupitrul Orchestrei Naționale RadioVineri, 24 martie 2017, ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu, inclusă de prestigioasa publicație International Piano Magazine între primii 30 de pianiști ai lumii cu vârsta sub 30 de ani. Concertul are o semnificație cu atât mai specială cu cât data de 24 martie coincide cu aniversarea a 20 de ani de activitate a postului Radio România Muzical, unicul post românesc de radio dedicat muzicii clasice.


mai mult...
-concert-inedit-de-muzica-gospel-la-sala-radio

Concert inedit de muzică gospel la Sala RadioMiercuri, 22 martie 2017, la ora 19.00, Corul Academic Radio, condus de dirijorul Ciprian Țuțu, propune în premieră un concert inedit de muzică gospel la Sala Radio. O incursiune spectaculoasă în gospelul americal al ultimului secol, concertul va parcurge momentele - cheie ale evoluției muzicii religioase corale afroamericane, cu influențe de jazz și blues, așa cum a devenit cunoscută și apreciată în toată lumea.


mai mult...
maestrul-dan-grigore-concert-de-exceptie-la-sala-radio

Maestrul Dan Grigore, concert de excepţie la Sala RadioCelebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicaţie Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti şi Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri 17 martie, ora 19:00, în compania Orchestrei Naţionale Radio. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Misha Katz, o prezenţă deja cunoscută publicului din România prin colaborarea sa frecventă cu Orchestrele şi Corurile Radio. Programul concertului va cuprinde Uvertura în stil italian, D 590, de Fr. Schubert, Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73 – Imperialul de L. van Beethoven şi Simfonia nr. 9 în mi minor, op. 95 – Din lumea nouă de A. Dvořák.


mai mult...
Propuneri parteneriat Parteneri