Stagiune

razvan-popovici--thorsten-johanns--william-kunhardt

RĂZVAN POPOVICI- THORSTEN JOHANNS -WILLIAM KUNHARDT


Astăzi, 19:00


Cei trei protagonişti ai concertului din 24 februarie 2017 dirijorul William Kunhardt, violistul Răzvan Popovici şi clarinetistul Thorsten Johanns vă vor încânta prin talent şi carismă. Primele două lucrări Uvertura operei Freischütz de C. M. von Weber şi Dublul concert pentru violă, clarinet şi orchestră în mi minor, op. 88 de M. Bruch ne vor introduce în universul muzicii germane, iar partea a doua a concertului este rezervată celebrei Simfonii nr. 5 de P. I. Ceaikovski.


mai mult...
martisor--proiectul-simfonic-nicu-alifantis

Marţisor – PROIECTUL SIMFONIC NICU ALIFANTIS


1 Martie 2017


Nicu Alifantis, „de profesie grec”, aşa cum îi place lui să se prezinte, ne dă întâlnire de ziua Mărţişorului pe scena sălii Radio. Ultimul lui proiect, „Simphonicu”, ce presupune o frumoasă împletire între folk şi muzica simfonică, pare că a fost mult aşteptat de melomanii de pretutindeni. Formula clasică în care cântă Nicu Alifantis (voce, chitare acustice, rezophonic, ukulele, washboard), adică alături de Virgil Popescu (dirijor, bass acustic, vocal), Răzvan Mirică (chitare acustice, doublesix, nashville tuning, vocal) şi Mihai Neniţă (vioară & amp; vioară cu goarnă (vioara Stroh)) va fi extinsă. Orchestra de Cameră Radio şi Corul Academic Radio li se vor alătura într-un spectacol fascinant, în care cele trei chitare ale lui Răzvan Mirică, Virgil Popescu şi Nicu Alifantis, se vor armoniza firesc, iar piese ca “Ce bine că eşti”, “Emoţie de toamnă”, “Sagapo” sau “Ploaie în luna lui Marte” vor fi ascultate în noi aranjamente muzicale concepute de dirijorul Virgil Popescu.


mai mult...
kaspar-zehnder--orchestra-nationala-radio

KASPAR ZEHNDER- ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO


3 Martie 2017


Un pianist de excepţie, Giovanni Bellucci va interpreta Concertul nr. 1 în re minor pentru pian şi orchestră, op. 15 de J. Brahms, iar pentru a completa programul, dirijorul Kaspar Zehnder ne propune să explorăm frumuseţea artistică a Simfoniei nr. 8 în sol major, op. 88 de A. Dvořák


mai mult...
big-band-radio

BIG BAND RADIO


7 Martie 2017


Cea de a treia întâlnire lunară cu jazz-ul din anul 2017 găzduită în Sala Radio din strada General Berthelot, se va derula marţi 7 martie de la ora 19, sub acelaşi cunoscut generic „Jazz pe româneşte”. Prima parte a concertului - emisiune astfel intitulat se va constitui drept un memorial Adrian Enescu ce cuprinde creaţii orchestrale ale regretatului compozitor interpretate de Big band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor. În partea a doua, acelaşi profesionist ansamblu va oferi publicului secvenţe sonore în prag de primăvară având-o ca invitată pe apreciata vocalistă Nadia Trohin. Concertul de marţi 7 martie este dedicat îndeosebi spectatorilor din sală dar va fi preluat în direct de Radio România Cultural şi Radio România Muzical.


mai mult...
cristian-orosanu-orchestra-de-camera-radio

CRISTIAN OROȘANU-ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO


8 Martie 2017


Ziua mamei se serbează încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Astăzi Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora realizările sociale, politicile şi condiţiile economice ale femeilor. Orchestra de cameră Radio invită doamnele şi domnişoarele la un concert simfonic sub îndrumarea dirijorului Cristian Oroşanu unde Albinoni şi Respighi ne vor transmite stări melancolice pentru ca mai apoi Wolf şi Bartók să ne bine dispună pentru tot restul săptămânii. “Contrastul, lirismul, culorile şi stilurile sunt cele care animă personalitatea dirijorului şi explică de ce auditorii şi orchestrele îl iubesc pe Cristian [Oroşanu]. - Grigore Constantinescu.


mai mult...
orchestra-nationala-radio--brahms-prokofiev

ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO- Brahms, Prokofiev


10 Martie 2017


Şi dacă Ceaikovski este unul din favoriţii melomanilor şi nu numai, vă propunem un concert care va include deja binecunoscuta Poloneză din opera Evgheni Oneghin şi o suită din Lacul lebedelor de P. I. Ceaikovski. Lucrarea concertantă pe care pianista Dana Borşan o dedică publicului este Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Fr. Chopin. Concertul se va desfăşura sub bagheta dirijorului american Philip Mann.


mai mult...
orchestra-de-muzica-populara-radio-

ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO


12 Martie 2017


Continuând seria evenimentelor ce marchează activitatea unor personalităţi ale vieţii muzical-folclorice româneşti, Orchestra de Muzica Populara Radio vă propune concertul dedicat solistului GAVRIL PRUNOIU la 75 de ani de viaţă. În întreaga sa activitate artistică a avut multe apariţii la radio şi tv, cât şi filmări în emisiunile folclorice cum ar fi „Tezaur folcloric”. De asemenea, a înregistrat multe discuri şi peste 100 de cîntece muscelene şi a participat în turnee alaturi de Orchestra de Muzica Populara Radio.


mai mult...
olivier-robe--cristina-anghelescu--ocr

OLIVIER ROBE- CRISTINA ANGHELESCU- OCR


15 Martie 2017


Prezenţă activă pe scenele din România, Olivier Robe a devenit dirijor permanent invitat al orchestrelor Filarmonicilor Moldova Iaşi şi Mihail Jora Bacău. Celebrul profesor Jorma Panula spunea despre acest tânăr muzician că este foarte impresionant datorită abilităţilor sale muzicale, talentului și flerul artistic. Graţie acestor calităţi Olivier Robe a fost invitat să colaboreze cu numeroase ansambluri din Europa, iar miercuri 15 Martie avem ocazia să îl cunoaştem într-un concert de excepţie alături de Orchestra de Cameră Radio şi mult îndrăgita violonistă Cristina Anghelescu, care ne încântă mereu cu "O interpretare îndrăzneaţă şi originală, un sunet încântător, o strălucitoare apariţie scenică..." - revista "Rusia" din Moscova.


mai mult...
recital-cvartetul-voces

RECITAL CVARTETUL VOCES


16 Martie 2017


Integrala cvartetelor de J. Haydn, unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi compozitori ai tuturor timpurilor, este continuată şi cu recitalul pe care Cvartetul Voces ni-l propune pentru 16 martie 2017. Cvartetul Voces este una din cele mai importante formaţii româneşti de cvartet, cu o activitate artistică începută acum mai bine de patru decenii.


mai mult...
dan-grigore--misha-katz--orchestra-nationala-radio

DAN GRIGORE- MISHA KATZ- ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO


17 Martie 2017


Concertul din 17 martie 2017 îl va avea ca solist pe maestrul Dan Grigore, un pianist de excepţie care reuşeşte cu fiecare apariţie scenică să fascineze publicul. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Misha Katz, prezenţă deja cunoscută pe scena Sălii Radio. Programul concertului va include: Uvertura în stil italian, D 590 de Fr. Schubert, Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73 – Imperialul de L. van Beethoven şi Simfonia nr. 9 în mi minor, op. 95 – Din lumea nouă de A. Dvořák


mai mult...
the-negro-spirituals--gospel---corul-academic-radio-

THE NEGRO SPIRITUALS – GOSPEL - CORUL ACADEMIC RADIO


22 Martie 2017


Dacă vă place să ascultaţi muzica gospel vă invităm la un concert inedit, în cadrul căruia Corul Academic Radio şi dirijorul Ciprian Ţuţu ne vor dezvălui frumuseţea muzicii gospel.


mai mult...
alexandra-dariescu--cristian-macelaru---rachmaninov-bruckner

ALEXANDRA DARIESCU- CRISTIAN MĂCELARU - Rachmaninov, Bruckner


24 Martie 2017


Muzica scrisă în perioada romantismului muzical fascinează mereu, de aceea vă invităm să ascultaţi Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do minor, op. 18 de S. Rachmaninov în interpretarea excepţională a pianistei Alexandra Dariescu şi Simfonia nr. 4 în mi bemol major - Romantica de A. Bruckner. Concertul se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Cristian Măcelaru.


mai mult...
recital--valentin-gheorghiu---roxana-gheorghiu-

RECITAL- VALENTIN GHEORGHIU - ROXANA GHEORGHIU


28 Martie 2017


Maestrul Valentin Gheorghiu, un nume atât de cunoscut publicului revine pe scena Sălii Radio cu un recital pe care îl va susţine alături de soţia sa, pianista Roxana Gheorghiu.


mai mult...
ciprian-marinescu--lucian-velciu---orchestra-de-camera-radio

CIPRIAN MARINESCU- LUCIAN VELCIU - ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO


29 Martie 2017


Jakob Ludwig Felix Mendelssohn Bartholdy provine dintr-o familie bogată din Hamburg. Un copil înfricoşător de deştept a excelat ca şi pictor, atlet, lingvist şi musician. Între vârsta de 12 – 14 ani a compus 12 simfonii pentru coarde, iar prima sa lucrare publicată, un cvartet cu pian, a terminat-o înainte de a împlinii 13 ani. În 1829 a organizat şi dirijat o foarte aclamată interpretare a lucrării “Pasiunile după Matei” de J.S.Bach, care până în acel moment fusese uitată. Ludwig van Beethoven s-a născut în Bonn, Germania, în Decembrie 1770, dar din păcate nimeni nu este sigur de data exacta. De mic copil, a cântat la vioară, deseori plăcându-i mai mult să improvizeze. Sunt câteva speculaţii cu privire la ce vârstă micul Beethoven a început să compună, însă singura lucrare datată din 1782 este un şir de nouă variaţiuni pentru pian, în do minor, neobişnuit pentru acea perioadă, şi destul de dificilă de interpretat.


mai mult...


< 12


Propuneri parteneriat Parteneri