Stagiune

alexandra-dariescu--cristian-macelaru---rachmaninov-bruckner

ALEXANDRA DARIESCU- CRISTIAN MĂCELARU - Rachmaninov, Bruckner


Vineri, 24 Martie 2017


Muzica scrisă în perioada romantismului muzical fascinează mereu, de aceea vă invităm să ascultaţi Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do minor, op. 18 de S. Rachmaninov în interpretarea excepţională a pianistei Alexandra Dariescu şi Simfonia nr. 4 în mi bemol major - Romantica de A. Bruckner. Concertul se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Cristian Măcelaru.


mai mult...
recital--valentin-gheorghiu---roxana-gheorghiu-

RECITAL- VALENTIN GHEORGHIU - ROXANA GHEORGHIU


28 Martie 2017


Maestrul Valentin Gheorghiu, un nume atât de cunoscut publicului revine pe scena Sălii Radio cu un recital pe care îl va susţine alături de soţia sa, pianista Roxana Gheorghiu.


mai mult...
ciprian-marinescu--lucian-velciu---orchestra-de-camera-radio

CIPRIAN MARINESCU- LUCIAN VELCIU - ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO


29 Martie 2017


Jakob Ludwig Felix Mendelssohn Bartholdy provine dintr-o familie bogată din Hamburg. Un copil înfricoşător de deştept a excelat ca şi pictor, atlet, lingvist şi musician. Între vârsta de 12 – 14 ani a compus 12 simfonii pentru coarde, iar prima sa lucrare publicată, un cvartet cu pian, a terminat-o înainte de a împlinii 13 ani. În 1829 a organizat şi dirijat o foarte aclamată interpretare a lucrării “Pasiunile după Matei” de J.S.Bach, care până în acel moment fusese uitată. Ludwig van Beethoven s-a născut în Bonn, Germania, în Decembrie 1770, dar din păcate nimeni nu este sigur de data exacta. De mic copil, a cântat la vioară, deseori plăcându-i mai mult să improvizeze. Sunt câteva speculaţii cu privire la ce vârstă micul Beethoven a început să compună, însă singura lucrare datată din 1782 este un şir de nouă variaţiuni pentru pian, în do minor, neobişnuit pentru acea perioadă, şi destul de dificilă de interpretat.


mai mult...
euroradio-youth-concert

EURORADIO YOUTH CONCERT


31 Martie 2017


Susţinut în colaborare cu European Union of Music Competitions for Youth, concertul din 31 martie 2017 aduce în faţa publicului pe tânărul pianist Philipp Scheucher. Prima parte a programului va include lucrări de Mozart, iar în partea a doua dirijorul Unai Urrecho ne va introduce în superba muzică a Simfoniei nr. 8 în fa major, op. 93 de L. van Beethoven.


mai mult...
orchestra-de-muzica-populara-radio

ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO


2 Aprilie 2017


Concertul Orchestrei de Muzica Populara Radio din data de 2 aprilie 2017, ora 17.00 este dedicat lui NICOLAE DATCU, cunoscut și apreciat solist de muzică populară din peisajul folcloric muntenesc, care va lansa cu acest prilej un nou album. Sub titlul “ Lume, lume dragă-mi eşti” îl veți aplauda la Sala Radio pe Nicolae Datcu alături de invitaţii lui Steliana Sima, Mioara Velicu, Constatin Enceanu, Cornelia Si Lupu Rednic, Gheorghita Nicolae, Ion Drăgan, Elisabeta Turcu, Doina Ghiţescu, Mihaela Gurău, Valeria Arnăutu etc.


mai mult...
recital---daniel-goiti---cristina-anghelescu-

RECITAL - DANIEL GOIŢI - CRISTINA ANGHELESCU


5 Aprilie 2017


Doi artişti consacraţi, ne vor propune o nouă versiune interpretativă a unor lucrări de Schumann, Fauré şi Grieg. Cu numeroase concerte susţinute în toată ţara, Cristina Anghelescu şi Daniel Goiţi se afirmă ca doi muzicieni de valoare, care au cucerit inimile publicului prin sensibilitatea şi profesionalismul lor.


mai mult...
recviemul-de-verdi---cristian-macelaru---onr

Recviemul de Verdi - CRISTIAN MĂCELARU - ONR


7 Aprilie 2017


Messa da Requiem rămâne una din cele mai cunoscute şi apreciate lucrări scrise de Giuseppe Verdi ce va fi pusă în valoare de soliştii Irina Iordăchescu, Aura Twarowska, Cosmin Ifrim şi Marius Boloş. Concertul se va desfăşura sub conducerea muzicală a maestrului Cristian Măcelaru, deja binecunoscut publicului bucureştean.


mai mult...
corul-de-copii-radio---ce-bucluc

CORUL DE COPII RADIO - CE BUCLUC!


8 Aprilie 2017


Ce bucluc! Vă invităm, cu mic, cu mare, să redescoperiţi jocurile copilăriei, imaginate de compozitorii: Paul Constantinescu, George Balint, Dan Buciu, Sabin Pautza, Dan Voiculescu, Cornelia Tăutu, Felicia Donceanu, Otmar Mách şi Rupert Lang.


mai mult...
irina-sarbu---big-band-radio

IRINA SÂRBU - BIG BAND RADIO


11 Aprilie 2017mai mult...
gabriel-croitoru--vivaldi-piazzolla-bach

GABRIEL CROITORU – Vivaldi, Piazzolla, Bach


12 Aprilie 2017


Le quattro stagioni în denumirea originală, este un grup de patru concerte pentru vioară, orchestră de coarde şi continuo. Compuse în 1721, fiecare concert în parte oferă o expresie muzicală unuia dintre cele 4 anotimpuri ale anului. După marele succes pe care le-au avut aceste concerte, în 1970 Astor Piazzolla a reînviat ideea în lucrarea sa intitulată Estaciones Porteñas – Anotimpurile din Buenos Aires. Iniţial compuse ca patru compoziţii diferite ele sunt interpretate azi mai degraba ca o suită.


mai mult...
pianul-calator--valsuri--horia-mihail

PIANUL CĂLĂTOR – valsuri – HORIA MIHAIL


19 Aprilie 2017


Horia Mihail, un pianist de excepţie, care reuşeşte să ne surprindă cu fiecare apariţie scenică, ne propune un program superb alcătuit din lucrări semnate de Fr. Schubert, J. Brahms, A. Dvořák, Fr. Chopin, M. Ravel, Cl. Debussy.


mai mult...
julien-salemkour---orchestra-nationala-radio

JULIEN SALEMKOUR - ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO


21 Aprilie 2017


Poate unul din cei mai apreciaţi violoncelişti ai momentului, Lászlo Fenyő va interpreta extrem de dificilul Concert nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel şi orchestră, op. 107, iar în partea a doua a concertului dirijorul Julien Salemkour şi Orchestra Naţională Radio ne vor introduce în lumea fascinantă a Tablourilor dintr-o expoziţie de Modest Musorgski, în orchestraţia senzaţională semnată de Maurice Ravel


mai mult...
elena-mindru--jazz-simfonic---ocr

ELENA MÎNDRU – JAZZ SIMFONIC - OCR


26 Aprilie 2017


Jazz-ul este un gen muzical care a prins formă în grupurile de muzicieni afro-americani din New Orleans, Statele Unite, la sfârşitul secolului IX şi începutul secolului XX. Jazz-ul este caracterizat de improvizaţie, swing, “blue notes” (note triste) şi poliritmii. Deşi fundaţia care stă la baza jazz-ului işi are rădăcinile în experienţa oamenilor de culoare din Statele Unite, diferite culturi au contribuit cu experienţele şi stilurile lor personale formând jazz-ul de azi.


mai mult...
cristian-mandeal--onr--ravel-strauss-rachmaninov

CRISTIAN MANDEAL – ONR- Ravel, Strauss, Rachmaninov


28 Aprilie 2017


Maestrul Cristian Mandeal ne propune în această seară o reîntâlnire muzicală cu Ravel, Strauss şi Rachmaninov. Solista serii va fi Oxana Corjos, o pianistă talentată şi carismatică.


mai mult...


< 123


Propuneri parteneriat Parteneri