Stagiune

cristian-mandeal--onr--ravel-strauss-rachmaninov

CRISTIAN MANDEAL – ONR- Ravel, Strauss, Rachmaninov


Astăzi, 19:00


Maestrul Cristian Mandeal ne propune în această seară o reîntâlnire muzicală cu Ravel, Strauss şi Rachmaninov. Solista serii va fi Oxana Corjos, o pianistă talentată şi carismatică.


mai mult...
gabriel-bebeselea--matei-ioachimescu-onr

GABRIEL BEBEŞELEA- MATEI IOACHIMESCU-ONR


5 Mai 2017


Compozitorul finlandez Kalevi Aho, unul dintre cele mai mari nume ale muzicii contemporane vine la București. Dirijorul Gabriel Bebeșelea va conduce Orchestra Națională Radio, solist fiind flautistul Matei Ioachimescu. Un program inedit: premiera românească a Concertului pentru Flaut și Orchestra de Kalevi Aho și Simfonia 1 - "Titanul" de Gustav Mahler.


mai mult...
horia-maxim---gabriel-bebeselea-ocr

HORIA MAXIM - GABRIEL BEBEŞELEA-OCR


10 Mai 2017


Serenada pentru coarde de Antonin Dvořák a fost compusă în doar două săptămâni, în Mai 1875. „Interpretând această lucrare este terapeutic pentru muzicieni. Ca şi atunci când dai veşti bune iar fericirea celuilalt iţi dă o stare de bine.”(Misha Rachlevsky, 2000) Aldemaro Romero (Martie 1928 – Septembrie 2007), născut în Venezuela, a fost pianist, compozitor, aranjeur şi dirijor. A fost autorul seriilor „Dinner in...” care au avut un mare succes şi este considerat creatorul noului gen muzical venezuelean numit „Noul val”.


mai mult...
concert-regal---eugen-sarbu---orchestra-nationala-radio

CONCERT REGAL - EUGEN SÂRBU - ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO


12 Mai 2017


Protagoniştii Concertului Regal din acest an vor fi violonistul Eugen Sârbu şi dirijorul William Kunhard. O asociere interesantă între un artist român care trăieşte în Marea Britanie, având un palmares concertistic impresionant, ce include concerte în toată lumea, şi un foarte tânăr artist britanic căruia îi place să concerteze în România.


mai mult...
orchestra-de-muzic-popular-radio

ORCHESTRA DE MUZICǍ POPULARǍ RADIO


14 Mai 2017


Continuând seria evenimentelor ce marchează activitatea unor personalităţi ale vieţii muzical-folclorice româneşti, Orchestra de Muzica Populara Radio vă propune in data de 14 mai 2017 concertul dedicat aniversării a 35 ani de carieră artistică, MARIANA ANGHEL. Culegătoare și interpretă de folclor autentic din zona Hunedoarei şi-a cladit cariera prin talent, munca si dedicatie. Cu o bogată activitate concertistică şi cu un număr impresionant de evidenţieri discografice, premii şi distincţii, Mariana Anghel rămâne o păstrătoare a filonului popular românesc adevărat.


mai mult...
silvia-dumitrescu---big-band-radio

SILVIA DUMITRESCU - BIG BAND RADIO


16 Mai 2017


Concertul-emisiune „Jazz pe româneşte” din cea de a cincea lună a anului curent va avea loc marţi 16 mai la Sala Radio, pe al său podium urcând ca de fiecare dată Big band-ul Radio sub bagheta dirijorului Ionel Tudor. Va evolua împreună cu amintita orchestră-gazdă, talentata vocalistă Silvia Dumitrescu care va oferi pertinente versiuni interpretative unor piese de blues, pop şi jazz. Discipolă a profesorilor Mihaela Runceanu şi Mircea Tiberian, Silvia Dumitrescu dovedeşte maleabilitate stilistică, pasiune, capacitatea de a nuanţa expresiv cu sensibilitate, – trăsături ce vor transpare în tălmăcirea unor cunoscute teme din repertoriul internaţional.


mai mult...
razvan-suma---rebeca-omordia--seara-britanica

RĂZVAN SUMA - REBECA OMORDIA – "Seară britanică"


17 Mai 2017


Răzvan Suma, un nume consacrat publicului din România printr-un talent excepţional va prezenta, alături de pianista Rebeca Omordia, un program de muzică britanică. Recitalul va include aşadar lucrări de J. Ireland, Frank Bridge, Jean Venables, Frederick Delius, William Lloyd Webber.


mai mult...
gabriel-croitoru--jozsef-horvath-onr

GABRIEL CROITORU- JÓZSEF HORVÁTH-ONR


19 Mai 2017


Gabriel Croitoru, reuşeşte să ne surprindă mereu, atât prin alegerea repertoriilor cât şi prin interpretările sale, de data aceasta propunându-ne Simfonia scoţiană de M. Bruch. Concertul va fi completat prin uvertura Carnaval de A. Dvořák şi Suita Iberia de Albéniz-Arbòs.


mai mult...
cvartetul-de-la-purissima---recital

Cvartetul De la Purissima - RECITAL


23 Mai 2017


Concert susținut în parteneriat cu INSTITUTUL CERVANTES DIN BUCUREȘTI


mai mult...
simn--orchestra-de-camera-radio-

SIMN- ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO


24 Mai 2017


În seara de 24 mai, alături de Orchestra de Cameră Radio şi tinerii solişti şi compozitori, se deschide cea de-a 27-tea ediţie a “Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi”. În acest concert veţi putea audia două prime audiţii absolute şi o primă audiţie radio a unor compoziţii care promit să ne aducă în ton cu “noul”. În acest an îl avem la pupitrul dirijoral pe unul dintre cei mai promiţători tineri dirijori ai României de azi: Tiberiu Oprea.


mai mult...
simn---orchestra-nationala-radio-

SIMN - ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO


26 Mai 2017


În cadrul Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi avem posibilitatea de a descoperi muzica românească, de a parcurge şi înţelege evoluţia sa, în contextul definirii acesteia ca parte a muzicii universale, cu ale sale frumoase particularităţi ce o definesc.


mai mult...
simn---orchestra-simfonica-bucuresti

SIMN - ORCHESTRA SIMFONICĂ BUCUREȘTI


28 Mai 2017mai mult...
turneul-stradivarius---alexandru-tomescu-

TURNEUL STRADIVARIUS - ALEXANDRU TOMESCU


30 Mai 2017


Turneul Stradivarius din acest an îi va avea ca protagonişti pe violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea şi bandeonistul Omar Massa. Programul va include lucrări de: Manuel de Falla, Enrique Granados, Pablo de Sarasate şi Astor Piazzolla.


mai mult...
dana-borsan---recital-

DANA BORŞAN - RECITAL


31 Mai 2017


Recitalurile de pian ale pianistei Dana Borşan se bucură deja de multă popularitate, atenţia cu care artista îşi selectează repertoriile reflectă aprecierea faţă de un public ce i-a rămas atât de fidel pe parcursul unei cariere atât de frumoase. Recitalul programat în 31 mai 2017 va include lucrări de L. van Beethoven, R. Schumann, S. Prokofiev.


mai mult...


< 12


Propuneri parteneriat Parteneri