< Soliști

„o românca delicata, de un miscator lirism” „Le Monde” Paris
„Supletea si frumusetea sunetului amplu si puternic ne-a încântat de la începutul aparitiei scenice a Cristinei Anghelescu…” (Bratislava )

„Vioara Cristinei Anghelescu ne-a fascinat prin vivacitate, stralucire si echilibru sonor”. (Budapesta)
„O interpretare îndrazneata si originala, un sunet încântator, o stralucitoare aparitie scenica…” consemna revista „Rusia” din Moscova dupa succesul violonistei Cristina Anghelescu la prestigioasa competitie „P.I. Ceaikovski”.

Fiecare concert sustinut de Cristina Anghelescu confirma aprecierile si adauga noi nuante personalitatii sale artistice.

Studiul viorii l-a început la vârsta de 6 ani cu tatal sau, violonistul Aurelian Anghelescu, cel care i-a îndrumat cu atentie si profesionalism formarea artistica.

Ulterior Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti la clasa Maestrului Stefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah). Este laureata a numeroase concursuri internationale de mare dificultate: „J.Thibaud” – Paris 1981, „Alberto Curci” – Neapole 1983, „Tibor Varga” – Sion 1983, „Dr. Luis Sigale” – Vina del Mar 1985, „Ceaikovski” – Moscova 1986, „Jan Sibelius” – Helsinki 1990, Andria 1991.

Prezenta activa pe toate scenele din România înca din perioada studentiei, Cristina Anghelescu a fost invitata si re-invitata sa concerteze în sali renumite ca Schauspielhaus din Berlin, cu orchestre importante la Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra, Orchestrele Radio Helsinki si Madrid, etc. în colaborare cu celebrii maestri ai baghetei: Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel si cu toti dirijorii români. A efectuat numeroase turnee de concerte si recitaluri în toate tarile Europei, în Taiwan, Thailanda, America de Sud si cea de Nord.

Solista-concertista a Formatiilor muzicale Radio, Cristina Anghelescu a efectuat numeroase înregistrari, multe dintre ele aparând si pe CD-uri (concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn, George Lloyd, Anotimpurile de Vivaldi).

Artista apare în numeroase recitaluri în colaborare cu multi muzicieni români si straini, abordând un repertoriu deosebit de divers, talmacit la cele mai înalte cote artistice.

Mioara Bâsca