Big Band-ul Radio propune un nou concert din seria Jazz pe românește la Sala Radio, joi, 16 noiembrie 2017, de la ora 19.00. Protagoniștii concertului vor fi doi chitariști: Alex Man și Liviu Negru, iar programul va cuprinde un mix de piese jazz, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor. Va prezenta Florian Lungu.

Concert-emisiune realizat la inițiativa Radio România Cultural, în parteneriat cu Orchestrele și Corurile Radio, seria Jazz pe românește este un proiect cu frecvență lunară, care propune publicului întâlniri memorabile cu figuri de primă mărime ale jazz-ului contemporan.

Absolvent al Facultății de Jazz Richard Oschanitzky din Timișoara, cu un master la Universitatea Națională de Muzică din București, Alex Man este un foarte apreciat și foarte activ chitarist și contrabasist de jazz, premiat de revista Actualitatea muzicală în 2014. Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen jazz-istic la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul –, este recunoscut și ca un rafinat acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă. A colaborat, de-a lungul timpului, cu big band-uri din țară și din străinătate, și cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Sorin Romanescu, Cătălin Milea, Cristi Soleanu, Pedro Negrescu și Luiza Zan, în numeroase concerte de club sau pe scene de festival. În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București și desfășoară o activitate continuă de pregătire a elevilor din spațiul preuniversitar, în vederea admiterii la facultățile cu profil jazz, cu rezultate remarcabile ale elevilor admiși în țară și în străinătate. Susține workshop-uri pe teme variate și de interes pentru tinerii muzicieni (ansamblu, tehnică instrumentală, improvizație, compoziție, management muzical) și participă constant în tabere de muzică improvizată și jazz, ca profesor coordonator. Este solicitat cu regularitate în jurii internaționale ale concursurilor studentești de jazz, precum Festivalul Internațional Studenţesc de Jazz de la Târgu-Mureș.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.