Între evenimentele artistice organizate de Radio România care şi-au câştigat un binemeritat prestigiu şi interes public prin valoarea actului cultural se înscrie şi concertul tradiţional de colinde Începem a colinda…, ce aduce în scenă oameni din lumea satului românesc.

De 27 de ani consecutiv, în preajma Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului Iisus Hristos, sala de concerte a Radioului cunoaşte efervescenţa datinilor şi obiceiurilor care predomină această perioadă a anului.

Duminică, 10 decembrie, de la ora 17.00, în concertul tradiţional Începem a colinda…, organizat de Radio România, cete tradiţionale din Arad, Cluj, Gorj, Maramureş, Suceava, Teleorman, Vrancea, vor aduce în faţa publicului bucureştean sfintele colinde, datinile şi obiceiurile de Crăciun şi Anul Nou, aşa cum se păstrează în vatra satului.

Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de colindători – copii, tineri şi bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnaţi, ţuică) – dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio datinile păstrate în satele noastre din moşi – strămoşi.

Un concert Radio România

Coproducător: Televiziunea FAVORIT

Parteneri media: Radio România Antena Satelor, Radio România Actualităţi

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro