Duminică, 19 mai (17.00), Sala Radio găzduiește un nou concert de muzică populară: sub titlul Cântecul e viaţa mea”, evenimentul aduce în fața publicului muzica specifică Olteniei, în concertul aniversar dedicat MARIEI GHINEA. Alături de Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraș, apreciata solistă de muzică populară sărbătorește prin concertul de la Sala Radio 30 de ani de carieră.

Născută în județul Vâlcea, Maria Ghinea a fost remarcată pentru prima oară la Festivalul „Maria Lătărețu” de la Târgu Jiu în 1986, unde a primit premiul I, iar în anul următor s-a clasat pe aceeași poziție la cunoscutul Festival „Cântarea României”. Cu acest prilej a fost remarcata de cunoscutul dirijor și compozitor, Constantin Arvinte, cel care de fapt a descoperit-o cu adevărat. A fost solistă de muzică populară a orchestrei „Vâlceanca” din Râmnicu Vâlcea, unde a evoluat alături de soliste renumite precum Maria Dragomiroiu și Felicia Ungureanu şi solistă a Ansamblului „Călușul” din Scornicești, Olt. Cariera sa a fost marcată și de înregistarea a 5 albume.

Alături Maria Ghinea se vor afla invitații săi: Vasilica Dinu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Victoriţa Lăcătuşu, Ion Drăgan, Nicolae Datcu, Maria Butilă, Ileana Lăceanu,  Ionela Moruţan,  Ilie Caraş, Ion Toader, Gabriel Zăvoianu, Grupul Haiducii Vlădicii, Vasia Oprea.

 

Evenimentul este prezentat de Georgel Nucă.

 

Un concert Radio România.

Coproducător Televiziunea FAVORIT.

 

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

                Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.