10.04.2022

Ce mi-i drag mie pe lume” – concert folcloric aniversar

MARIOARA MAN GHEORGHE

Duminică, 15 mai 2022, de la 17.00, Sala Radio va fi gazda concertului aniversar „Ce mi-i drag mie pe lume”, dedicat apreciatei soliste de muzică populară MARIOARA MAN GHEORGHE, la împlinirea a 40 ani de carieră artistică. Alături de Orchestra de Muzică Populară Radio – dirijată de ADRIAN GRIGORAȘ – vor urca pe scenă: Gheorghe Turda, Gheorghe Roşoga, Gheorghiţa Nicolae, Polina Gheorghe, Letiţia Boroi-Vişoiu, Andra Matei, Daniel Trifu, Raluca Diaconu, Elena Violeta Man, Ioan Cristian Ţăran și Grupul „Mlădiţe Ilfovene”. Invitat special al serii este cunoscuta cântăreață ELENA GHEORGHE.

Evenimentul va fi prezentat de Miruna Ionescu şi Georgel Nucă.

Coproducător: Favorit TV.

MARIOARA MAN GHEORGHE a pornit pe drumul cântecului din comuna Hodac, județul Mureș, cu dorința de a-și împlini visul de a deveni o mare cântăreață. Marioara Man Gheorghe a mărturisit că „dragul de cântat” e moștenire din familie. Toți cei opt frații ai ei aveau voce și cântau alături de tatăl lor.

Sora mea, Violeta Man, cânta deja la televiziune când eu eram încă în şcoală. Tot văzând-o pe ea în spectacole şi la televizor, am tânjit şi eu după lumea asta artistică, iar cu ajutorul ei chiar am reuşit. La 14 ani şi jumătate mi-am făcut bagajele şi am venit în Bucureşti. Aici aveam deja drumurile deschise, pentru că sora mea a ştiut exact ce trebuie făcut, ea a fost ghidul meu”.

Marioara Man Gheorghe a cântat nu numai publicului, ci și copiilor de la grădinița din Clinceni, județul Ilfov, unde este educatoare de peste 20 de ani. Multor generații de copii le-a insuflat dragostea de melosul popular,  înființând și grupul folcloric “Mlădițe ilfovene”. Aici, la Clinceni, cântecul și portul de-acasă, de pe Valea Gurghiului, au ajuns la sufletele oamenilor, iar Marioara Man Gheorghe a știut foarte bine să le valorifice și să le promoveze.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.