16.11.2023

           

  

Saxofonistul de origine spaniolă GIANNI GAGLIARDI este invitatul special al BIG BAND-ULUI RADIO joi, pe 23 noiembrie 2023 (de la 19.00), într-un concert intitulat „NOMADIC NATURE”, titlu inspirat de activitatea artistului pe întregul mapamond.

Sunetul său unic și originalitatea artistică i-au permis să evolueze pe scene de peste tot, interpretând de la jazz la muzică flamenco. A studiat la New York, Amsterdam, Paris, Copenhaga, Basel ș.a. Gianni este fondatorul BCN Jazz Collective, o casă de discuri și o platformă pentru tinerii compozitori care le permite să-și publice și să-și promoveze lucrările. Albumele sale se bucură de o mare apreciere din partea presei internaționale.

Gianni Gagliardi va susține acest concert-premieră, în calitate de compozitor, aranjor și solist cu Big Band-ul Radio România, eveniment în care vor fi incluse piese precum Macanudo Man, Nordic Shuttle, Pentagria Galway, Autopsicografia.

Seara de jazz de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijoarei ansamblului, SIMONA STRUNGARU.

 

GIANNI GAGLIARDI, originar din Barcelona, este în prezent „o stea în ascensiune pe scena de jazz din Brooklyn”, după cum notează Ron Netsky de la publicația Rochester City Newspaper. Sunetul său unic, originalitatea și integritatea sa artistică i-au permis să cânte pete tot în lume în situații extrem de diverse, de la jazz și blues la muzică flamenco și tango, alături de nume mari precum Al Foster, Kurt Rosenwinkel, Jeff Ballard, Lionel Loueke, Gilad Hekselman sau Jorge Rossy.

A studiat la Berklee College of Music, State University of New York, Conservatorium van Amsterdam, Conservatoire National Superior de Paris, Norwegian Academy of Music, Rhythmic Conservatory of Denmark și la Jazz Campus Basel. A înregistrat peste 40 de albume, dintre care 5 ca solist, albume ce au primit aprecieri foarte bune din partea presei internaționale.

 

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.