1.02.2024

 

 

 

Joi, 8 februarie 2024 (de la 19.00), pe scena Sălii Radio va avea loc o premieră, o întâlnire muzicală „explozivă”: pentru prima dată, Big Band-ul Radio (dirijat de Simona Strungaru) va cânta alături de o redutabilă formație de fusion-rock instrumental, Platonic Band.

 

Cine sunt cei patru Platonici? Nicu Patoi este chitaristul, compozitorul și cel care dă tempo-ul activității acestui grup. Secția ritmică este formată din bateristul Răzvan „Lapi” Lupu, a cărui experiență adună tot ce a dat rock-ul mai bun în ultimii 35 de ani, și din basistul Adrian Ciuplea, maestrul frecvențelor joase, trecut prin școala clasică. Cvartetul este completat de vocalistul și percuționistul Berti Barbera, aducător de nuanțe și vorbă bună, un colaborator constant al Big Band-lui Radio în ultimii 20 de ani.

 

După aproape trei decenii existență, după patru albume lansate, Platonic Band va prezenta la Sala Radio unul dintre noile lor proiecte, albumul  „Geometry of Creation”, care se pregătește să meargă în studioul de înregistrări. Piesele chitaristului Nicu Patoi vor fi orchestrate de dirijoarea Simona Strungaru și de trompetistul Sebastian Burneci.

Concertele Platonic sunt apreciate pentru momentele de virtuozitate, inovație componistică și umor, la care se adaugă, fără excepție, sunetul de calitate. Sub același titlu care omagiază creația, grupul va cânta pentru prima dată alături de Big Band-ul Radio un repertoriu care le reflectă relevant cariera.

 

„Platonic Band înseamnă riff-uri solide, măsuri ritmice complexe, solo-uri inspirate și multă pasiune, printr-un cumul impresionant de talent și experiență. Big Band-ul Radio România și-a clădit în timp reputația, prin nivelul la care îmbină, cu bun gust, rigoarea muzicală și divertismentul, ținuta artistică și plăcerea audiției elevate. Ce se întâmplă când aceste două forțe interacționează, vom vedea pe 8 februarie!”

– declară despre eveniment Simona Strungaru

 

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

 

 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.