< Despre Orchestra de Muzică Populară Radio

Violonist, orchestrator şi dirijor, Adrian Grigoraş a fost preocupat de cunoaşterea şi însuşirea stilurilor folclorice zonale sub îndrumarea celor mai mari specialişti ai genului.

Având la bază talentul său incontestabil şi-a început studiile muzicale la Şcoala de muzică „George Enescu” pe care le-a consolidat la Liceul de muzică „George Enescu” şi Universitatea de Muzică din Bucureşti.

Fiind apreciat pentru remarcabilele sale calităţi a ajuns colaborator al Orchestrei de muzică populară Radio din anul 1985 având şansa să-i cunoască pe marii maeştrii ai muzicii populare George Vancu, Paraschiv Oprea şi Constantin Arvinte.

În 1990 este angajat ca violonist în Orchestra de muzică populară Radio, iar din 1997 devine dirijor secund al acestei formaţii.

Începând cu anul 2004, Adrian Grigoraş devine dirijorul Orchestrei de muzică populară Radio la pupitrul căreia a înregistrat o impresionantă şi apreciabilă paletă de piese orchestrale, instrumentale şi vocale din toate zonele folclorice ale ţării.

Filmările din televiziune, precum şi apariţiile sale în concerte demonstrează capacitatea sa de orchestrator, cucerind iubitorii de cântec popular.