< Despre Big Band Radio

Absolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, clasa pian, promotia 1980. Din 1980 a fost profesor la Scoala Populara de Arta din Bucuresti, unde a activat timp de 11 ani si s-a ocupat in mod serios de pregatirea si lansarea multor tinere talente in muzica usoara romaneasca. Elevii sai au obtinut numeroase premii la toate concursurile nationale de gen si multi dintre acestia au ajuns nume de notorietate: Monica Anghel, Adrian Enache, Silvia Dumitrescu, Manuela Fedorca, Nicola, Carmen Trandafir etc. Pe langa acestia a lansat si alte vedete printre care Gabriel Cotabita, Luminita Anghel si altii.

In ceea ce priveste colaborarea sa cu Orchestra de Estrada Radio, aceasta a inceput inca de la varsta de 14 ani, ca pianist, sub bagheta lui Sile Dinicu, asa incat de la acea varsta frageda, a invatat ce inseamna un ansamblu orchestral si o orchestra de profesionisti de prestigiu.
A trecut apoi, prin ani, sub baghetele celor 3 dirijori care au condus orchestra inaintea sa: Sile Dinicu, Cornel Popescu si Ion Cristinoiu.

In anul 1981 a debutat in calitate de compozitor.
Tot in acelasi an a devenit un orchestrator cunoscut si apreciat fiind solicitat de marea majoritate a compozitorilor si solistilor romani.

Din 1982, pe langa activitatea de profesor, compozitor, orchestrator si colaborator al Orchestrei Radio, a condus, ca dirijor si sef de orchestra, un grup instrumental propriu, cu care a asigurat acompaniamentul orchestral la toate marile festivaluri si concursuri nationale de creatie si interpretare de muzica usoara, cum ar fi Festivalul Mamaia, festivalul Melodii si Festivalul Bucurestti si alaturi de care am obtinut premii si diplome ca dirijor si sef de orchestra.

Din anul 1990 este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR) si de aproape 10 ani este membru al biroului sectiei de muzica usoara a UCMR. Consideram ca un punct culminant al carierei sale de pana acum, ca om de muzica si compozitor, locul 8-9 obtinut ca reprezentant al Romaniei la Concursul de creatie Eurovision 2002, moment considerat de colegii de breasla ca fiind cea mai buna performanta romaneasca in peisajul muzicii pop internationale.

A fost membru de juriu si presedinte de juriu la numeroase concursuri si festivaluri din tara.
De foarte multi ani este membru al comisiei atestate a Ministerului Culturii (pana in 1989) si in prezent a Centrului de Pregatire si perfectionare din Bucuresti.
Pana in 1990 a realizat ca orchestrator, compozitor si dirijor, peste 2000 de minute de inregistrari in Kardex-ul Radio si in Televiziune.

A compus muzica pentru filme de lung metraj:
„Un studio in cautarea unei vedete“ regia Nicolae Corjos
„Expeditia” regia Mircea Moldovan
„In fiecare zi mi-e dor de tine” regia Gh. Vitanidis
„Turnul din Pisa” regia Serban Marinescu

A compus doua muzicaluri pentru copii, „Elefantelul Bimbo” si „Unde este Bimbo”, care s-au jucat pe numeroase scene din afara.

Din 1991 s-a angajat ca pianist al Big Band-ului Radio cu care a realizat numeroase spectacole de muzica usoara. Jazz si blues, recitaluri si gale, a acompaniat pe scenele prestigioase ale Festivalului International Bucuresti, Festivalul International „Cerbul de aur” de la Brasov si pe scena festivalului de la Mamaia.

De cand este dirijorul acestei orchestre, a participat la numeroase emisiuni de radio si de televiziune, emisiuni concurs si a sustinut unele turnee, cel mai recent fiind cel din Kosovo, din anul 2002.

In aceasta perioada a incercat si a reusit sa diversifice activitatea Big Band-ului, orientandu-se nu doar spre muzica usoara ci si spre jazz, bluess si chiar rock (concertul cu Directia V), avand in proiect si alte asemenea manifestari care au reusit in ultimii ani, sa scoata aceasta formatie din conul de umbra in care a fost plasata dupa evenimentele din 1989 si sa nu mai fie considerata doar o orchestra de acompaniament sau de estrada.

A reusit ca, in ultima vreme, prin spectacole, gale si recitaluri de inalta calitate, sa revina in centrul atenĹŁiei lumii muzicale romanesti si sa recucereasca respectul si prestigiul de care s-a bucurat, cu ani in urma, acest ansamblu de profesionisti ai genului.

A incercat de asemenea sa improspateze Big Band-ul cu noi instrumentisti, colaboratori din tanara generatie, studenti la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, pe care ii pregateste pentru ca mai tarziu sa aiba asigurata preluarea stafetei de la cei care se vor pensiona.

In calitate de compozitor si orchestrator a obtinut aproximativ 60 de premii, dintre care mentionam:
Trofeul „Slagare in devenire” 1981
Premiul I „Mamaia” 1986
Premiul I „Mamaia” 1988
Premiul I si Trofeul „Mamaia” 1993
Trofeul Festivalului „Cantecul de dragoste” 1997
Premiul de creatie al UCMR 1997
Diploma de Onoare in semn de recunoastere si pretuire pentru contributia la promovarea cantecului romanesc decernata de Ministerul Culturii si Cultelor – 2002
Locul 8-9 – Eurovision 2002