13.06.2023

           

 Duminică, 18 iunie (de la 17.00), Orchestra de Muzică Populară Radio vă invită la Sala Radio la ultimul său concert din această stagiune! Evenimentul folcloric aniversar este dedicat MARIEI LOGA, la sărbătorirea a 45 de ani de carieră artistică.

Sub bagheta dirijorului ADRIAN GRIGORAȘ, o veți aplauda pe solista aniversată, alături de invitații săi Anghelina Timiș Lung, Victorița Lăcătușu, Cornel Borza, Ileana Lăceanu, Radu Ciordaș, Maria Butilă, Gelu Voicu, Silvana Rîciu, Emil Badea, Maria Beatrice Băndoiu, Nicu Mâță. Concertul va fi prezentat de Codruța Florescu.

 

Reprezentantă a muzicii populare gorjeneşti, Maria Loga (născută la Târgu-Jiu, în 1960), a obținut distincții precum premiul pentru popularitate la Festivalul „Maria Tănase” – Craiova, premiul I la concursul „Topul topurilor”, organizat de Radio România etc.

Și-a început cariera scenică la o vârstă timpurie și la 16 ani a câștigat primul trofeu, participând la Festivalul–Concurs „Jiule, pe malul tău”. A urmat o serie de alte premii obținute până în 1995, când a devenit angajată a Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.

A apărut pentru prima oară pe micile ecrane la vârsta de 20 de ani, iar începând din 1984 a participat la emisiunea „Tezaur folcloric”, realizată de regretata Mărioara Murărescu. Tot în această perioadă, cântăreața a realizat și primele înregistrări la Radio România.

Repertoriul său vast cuprinde peste 150 de cântece, adunate în decursul anilor în 15 albume înregistrate la diferite case de discuri din țară. Solista și-a cules singură cântecele de la lăutari sau de la bătrânii satului. Cele mai îndrăgite piese ale artistei se găsesc pe albumele „Mi-ai făcut inima scrum”, „Omule cu gânduri bune”, „Să nu uiți de ai tăi părinți”, „În pădure la Urzica”, „Vine iară toamna rece”, „Bine e cu ibovnică”, „Dacă ai bărbat frumos” sau „Frumoasă ești primăvară”.

 

 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. Biletele și abonamentele achiziționate până la data de 1 mai 2023 prin iabilet.ro rămân valabile.