15.06.2023

    

 

 Joi, 22 Iunie 2023 stagiunea BIG BAND-ULUI RADIO se încheie la Sala Radio prin concertul „The Magic of Buddy Rich”, care îl va avea ca solist pe LAURENȚIU ZMĂU – percuție, unul dintre cei mai reprezentativi instrumentiști ai scenei autohtone.

Stagiunea 2022-2023 a Big Band-ului Radio a însemnat o suită de evenimente speciale sold-out, care    s-au bucurat de mare succes și care au adus la București mai mulți invitați de talie internațională, cum ar fi solista vocală Alice Francis, trompetistul Alex Sipiagin sau saxofonistul Tobias Hoffman, dar și concerte prezentate alături de nume ale jazz-ului românesc, precum Berti Barbera, Irina Sârbu sau soliștii de la New Vegas Show (Petru Călinescu și Maximilian Muntean). Evenimentele au fost inițiate de SIMONA STRUNGARU, care din toamna anului 2022 a devenit dirijoarea Big Band-ului Radio.

 

„Concertul se anunță a fi unul de intensă virtuozitate din partea tuturor membrilor Big Band-ului și aduce în prim plan personalitatea artistică a lui Buddy Rich, unul dintre cei mai importanți bateriști ai tuturor timpurilor. Publicul va avea ocazia să îi urmărească pe membrii Big Band-ului strălucind în piese precum Channel One Suite, Groovin Hard, Time Check, Wonderbag sau Time Out.”

 

– declară despre eveniment SIMONA STRUNGARU, dirijoarea Big Band-ului Radio

 

Artistul american Bernard „Buddy” Rich (1917 – 1987) a fost un muzician complex, tobașar, compozitor, dirijor și manager de orchestră. A colaborat cu cele mai mari nume ale jazz-ului mondial, de la Artie Shaw la Count Basie, Benny Carter, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra sau Charlie Parker.

 

Prin seria „The Magic Of” –  ce a cuprins de-a lungul stagiunii curente concerte dedicate muzicii lui Chick Corea și Duke Ellington – Big Band-ul Radio aduce în atenția publicului muzica marilor interpreți și creatori de jazz ai lumii.

 

 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. Biletele și abonamentele achiziționate până la data de 1 mai 2023 prin iabilet.ro rămân valabile.